- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

Делегација Удружења „Завичај” и ОШ „Драгојло Дудић” посетила наше сународнике у Базелу

[1]Удружење Завичај из Београда, у склопу пројекта „Завичај у срцу”, који спроводи у партнерству са Основном школом „Драгојло [2] Дудић” са Звездаре, а који је одобрен за финансирање на конкурсу Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, боравило је у посети нашим земљацима у Базелу -Швајцарска у периоду од 5. до 8.12.2019. године.

У делегацији су, поред председника Удружења Завичај Ненада Абрамовића били и наставници, учитељи и ученици Основне школе „Драгојло Дудић” предвођени директором Данијелом Павић.

Делегација је веома топло примљена од наших земљака у Базелу којих у овом граду на тромеђи Швајцарске Немачке и Француске има око 20 000.Током посете чланови делегациј е су обишли једну од пет школа у којој се одвија настава на српском језику по програму Министарства просвете Србије, посетили су српску цркву Парохија Свих Светих и присуствовали вечерњој служби а потом разговарали са верницима и свештенством. [3]

Другог дана боравка наша делегација је посетила Шаховски клуб СОРАБ који се такмичи у Швајцарској лиги и постиже добре резултате и са његовим члановима је договорено да у фебруару следеће године посете Београд и Звездару.

Ова посета је добар пример сарадње између нашег народа у дијаспори и матици Србији и у великој мери оснажује већ постојеће везе.