- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

Игре без граница на води одржане на базенима СЦ „Олимп-Звездара”

[1]Спортски савез особа са инвалидитетом Београда, у сарадњи са [2]Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, и уз подршку Градске општине Звездара и Спортског центра „Олимп-Звездара”, организовао је традиционалну манифестацију  која је у четвртак,5. септембра одржана на базенима СЦ „Олимп Звездара”.

На манифестацији је учествовало више од 100 особа са инвалидитетом, а најбројнији су били из Удружења Победник и МНРО Звездара, као и из школе „Стефан Дечански”. Бројни су били и учесници из Дома у Сремчици и корисници Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Шекспирова, Борска, „Корнелије Станковић”, и, наравно, чланови једног од домаћина ДСРИ Звездара.

[3]Девете „Игре без граница на води” отворио је Велимир Кнежевић, председник   Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда, који је исказао захвалност СЦ ĸОлимп-Звездара” и истакао да су особе са инвалидитетом имале прилику да бесплатно током целе купалишне сезоне користе базене Спортског центра, у њему се сада [4]реализује ова традиционална манифестација, а сарадња ће бити настављена, па ће у наредном периоду, као и претходних година, програми за ОСИ бити реализовани у затвореном простору на „Олимпу”.

Присутне учеснике је, у име Секретаријата за спорт и омладину поздравила саветница Верица Петковић која је рекла да Секретаријат за спорт, као и до сада, подржава и помаже одржавање ове лепе манифестације, а то ће радити и убудуће и трудиће се да ову манифестацију и даље унапређује.

[5]Учесници су имали прилику да учествују у интересантним спортским активностима које су биле реализоване око и у самом базену, а игре су осмишљене на занимњив и једноставан начин тако да су све особе са инвалидитетом без обзира на врсту инвалидитета могле да учествују. Манифестацијом је уједно облежен и завршетак летње сезоне на базенима СЦ „Олимп-Звездара”.

Програм манифестације, чији је главни покровитељ Секретаријата за спорт и омладину, водила је Славица Брђовић.