Власници најстаријих „фића“ и љубитељи овог аутомобила, који се сматра олдтајмером и симболом бивше СФРЈ, дружиће се у суботу, 4. маја.2019. од 11 до 15 сати на платоу испред ГО Звездара, Булевар краља Александра 77 на изложби аутомобила под називом „Фића скуп“ која се ове године одржава јубиларни 10. пут..

Изложбу организује Београдско удружења фићиста уз подршку ГО Звездара.

Организатори очекују да на скупу буде изложено 30-40 возила Застава 750/850 „фића” и можда још понеки олдтајмер, као подршкa Српског савеза за историјска возила.  Поред учесника и пратиоца возача, скупу ће присуствовати и сарадници и поштоваоци из света ауто спорта, дипломатије и слично

Производња „фиће“ обележила је почетак домаће аутомобилске индустрије, од давне 1955. до 1985. у фабрици аутомобила у Крагујевцу и за већину Југословена то је био први аутомобил.

Током тридесет година направљено је 923 487 возила, а испред ГО Звездара ће бити изложена возила  не само из Србије, већ и из региона, од потпуно оригиналних, преправљених, фризираних до тркачких.

Београдско удружење фићиста помаже домаћем туризму и спорту, а помаже и власницима да дођу до делова за свог љубимца, повезује их међусобно, а помаже и онима који желе да купе овај атрактивни ауто,  који је био национално обележје у једном периоду историје Југославије.