У Месној заједници „Липов лад“ на сцени Позоришта „Пан театар“ у среду, 24.4. је, у присуству великог броја родитеља, наставника и ученика, одржано Општинско такмичење у драмском стваралаштву – 19. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Звездаре.

Фестивал кратких драмских форми има дугу традицију у Београду и на Звездари, а циљ манифестације је да подстиче и афирмише драмско – сценски израз деце и младих; да развија таленат и дечју креативност; да доприноси остваривању културне мисије школе као отворене институције за стваралаштво деце и младих у слободном времену и доприноси развоју позоришне културе и уметности уопште.

Селекторка такмичења Тијана Јанковић, глумица и драмски педагог, је у складу са пропозицијама такмичења донела следећу одлуку о наградама:

 Млађи узраст основне школе

  1. Драмска група „Одељење 3/1“ – ПРВА НАГРАДА (пласман на градско такмичење), ОШ „Марија Бурсаћ“

Представа:  ПОВРАТАК МУДРОСТИ

Текст: Алексадра Елчић Челановић, Режија: Славка Чичковић, Сценографија и костими: Славка Чичковић и родитељи ученика, Избор музике: Славка Чичковић, Драмски педагог: Славка Чичковић

Овој представи су додељене и:

НАГРАДА ЗА ТЕКСТ – Александри Елчић Челановић

НАГРАДА ЗА КОЛЕКТИВНУ ИГРУ – драмској групи

НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНУ  УЛOГУ – Драгани Мијатовић за улогу Соје

Старији узраст основне школе

  1. Драмска група „Осмо пет“ – ПРВА НАГРАДА  (пласман на градско такмичење), ОШ „Јелена Ћетковић“

Представа: МАЛА МАТУРА

Текст и режија: Маша Петровић, Сценографија: Вук Трпковић, Костими: Марија Михајловић, Избор музике: Марија Михајловић и Андреј Милосављевић, Драмски педагог: Драгана Мишић

Овој представи је додељена и НАГРАДА ЗА ТЕКСТ – Маши Петровић

Представа АУДИЦИЈА у режији Милице Пилетић, у извођењу драмске групе „Кандидати“ ОШ „Вељко Дугошевић“ је награђена другом наградом за представу у целини, и наградама за епизодне улоге: Максим Вујовић за улогу Љубе и Михаило Беговић за улогу редитеља.

 

Организатори такмичења су Пријатељи деце општине Звездара, а покровитељи Секретаријат за спорт и омладину и Градска општина Звездара.