У оквиру „Школе родитељства“у четвртак, 12. маја у Општини Звездара др Славица Васиљевић, гинеколог специјалиста и акупунктуролог одржала је предавање о опоравку од порођаја. Предавање је обухватило важне информације о физичком и физиолошком опоравку од порођаја, када почети са вежбама и одређеним физичким активностима. Истакнута је и важност емотивног стања маме, знаци препознавања и неких озбиљнијих тегоба попут постпорођајне депресије као и упутства како у тој ситуацији реаговати и важност подршке
партнера и околине. Материнство, као комплексна и изазовна улога захтева отворен разговор о евентуалним проблемима али и праву информацију,тако да је предавање било и прилика за будуће маме да сазнају многе корисне ствари које ће им помоћи у испуњавању најлепше улоге у животу.

 

Докторка Славица Васиљевић је овом приликом изразила задовољство што је као део тима стручњака Школе родитељства била у прилици да подели знање и искуство, као и да уживо одговори на питања родитеља, што је било резервисано за други део предавања. Присутни су овом приликом на поклон добили препарате гвожђа и витамина који су
значајна помоћ за добро здравље будућих мајки. Наредних недеља, у уторак и четвртак од 17 сати, све до 16.06.2022. врата Општине Звездара отворена су за будуће маме али и родитеље са Звездаре када предавања „Школе родитељства“ држе стручњаци различитих области. Сви заинтересовани могу да се придруже и на самом предавању где ће претходно попунити образац пријаве и показати личну карту.

 

Наредни час у уторак, 17.05.2022. током којег ће докторка Александра Митровић, специјалиста педијатрије са дугогодишњом међународном праксом, помоћи будућим родитељима да превазиђу дилеме и изазове са којима се сусреће већина нових родитеља. На завршном предавању полазници добијају симболичну диплому „Спреман родитељ“.