Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић посетио је, поводом Међународног дана породице, Прихватилиште за децу Београда и малишанима пожелео срећу и радост у данима који долазе, са надом да они „сутра својој деци обезбеде оно што њихови родитељи њима нису успели”.

У име Градске општине Звездара догађају су присуствовали председник општине Владан Јеремић и помоћник председника Саша Аврамовић.

 

„Важно је да се на овај дан посебно њих присетимо, али и да читаве године будемо посвећени овој деци која сплетом околности не могу да добију љубав која треба да дође из сваке породице. Њима недостаје традиционална породица за коју сви покушавамо да се изборимо. Са једне стране сам много срећан, а са друге и тужан због тога што ова деца немају многе ствари које друга деца имају. Захвалан сам људима који са њима раде, јер им пружају љубав која им природно недостаје. Овој деци, као и свакој другој, потребни су љубав, пажња и време. Требало би да урадимо све што је у нашој моћи како бисмо им то и омогућили, иако вероватно никада нећемо моћи да им заменимо оно што тренутно немају, а то је време проведено са својим мајкама и очевима”– истакао је Шапић и захвалио свима који раде овај тежак и веома одговоран посао са децом.

 

Он је рекао да ће Град помоћи не само овој установи већ и свим свратиштима и прихватилиштима, те је напоменуо да у овој згради, иако је много урађено протеклих година, има још радова те да ће током ове године и они бити обављени.

 

Шапић је подсетио да Прихватилиште за децу Београда има традицију дугу 66 година и да је у њему боравило укупно више од 75.000 деце.

 

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић истакла је да се 14. пут на Међународни дан породице упућује порука да нико не може, не сме и не треба да буде сам. Она је указала на значај породице и неговања породичних вредности, те истакла де ће из Прихватилишта и даље сваке године бити упућиване поруке љубави, радости, среће и уверења да је победа увек могућа ако смо сложни и јединствени.

 

У знак захвалности, деца Прихватилишта уручила су председнику Привременог органа Александру Шапићу слику, а том приликом приређен је и културно-уметнички програм у коме је учествовао хор деце Прихватилишта, као и деца Дома ученика „Патријарх Павле”.