У оквиру међународне манифестације „ 16 дана активизма против насиља над женама“, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије i ЦК Србије организовала је у среду, 27.11.2019. акцију добровољног давања крви на платоу испред општине Звездара.

Своју хуманост показали су запослени у управи ГО Звездара који су овом приликом дали крв и на тај начин дали свој допринос овој акцији којом је на симболичан начин показано да је помоћ потребна како онима који је потребна најдрагоценија течност тако и женама које у својим породицама трпе насиље.

Акцији су се придружили и заменик председника ГО Звездара Виолета Филип и члан већа ГО Звездара Роберт Милићевић. Поред тога, сви који су дали крв имали су могућност да, уколико испуњавају здравствене услове, постану и донори костне сржи.

На платоу испред зграде oпштине Звездара изведена је и показна вежба Црвеног крста у којој је урађена симулација помоћи повређенима након саобраћајне несреће. Показну вежбу извели су волонтери ЦК Звездара.