На тргу испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77, данас 18.08.2017. од 11 до 17 сати поново ће бити паркиран трансфузиомобил за добровољне даваоце крви.

Позивамо Звездарце и остале суграђане  који су добровољни даваоци крви, али и оне који желе да то постану, да се одазову данас или некој од понуђених акција давања крви на Звездари у наредном периоду:

– 22. августа на Цветковој пијаци испред месаре „Нада“ од 10-15 сати

– 27. августа у Тржном центру „Авив“ од 11-17 сати

– 28. август 10-15.30 у Месној заједници „Ново Миријево“

– 29. августа од 11-17 сати на тргу испред Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77

Давање крви најбржи је начин да се провери здравље без чекања и компликованих процедура. Брз лекарски преглед проверава крвну слику, притисак, пулс, опште стање организма, а давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа, старости од 18-65 година.

Добровољни даваоци крви имају и законска права, као што је неплаћање партиципације за бројне здравствене услуге, о чему се могу информисати на сајту Института за трансфузију крви Србије.

Периодично давање крви је здрава и хумана навика, а Звездарци су више пута показали спремност да помогну онима којима је то најпотребније.

Учинимо то и овог пута.

 

По већ устаљеној пракси, у сарадњи која траје неколико година, акцију реализују Институт за трансфузију крви Србије и Градска општина Звездара.