Камерон Мантер, амбасадор САД-а, Радмила Хрустановић, помоћник градоначелника, и делегација „Мајкрософта” посетили су Општину Звездара, где су присуствовали презентацији издавања докумената.

Заједно са Миланом Поповићем, председником општине, и Слободаном Карановићем, директором Градског Завода за информатику и статистику, гости су обишли Одсек за пријаву новорођенчади и Услужни центар, где су се уверили у ефикасност новог начина издавања докумената. Пројекат „e-governmenta” започет је 2006. године, на основу уговора о сарадњи Града Београда и „Мајкрософта”.

„Град Београд је потпуно спреман за технолошко повезивање, ми нестрпљиво очекујемо нови закон о матичним књигама који ће нам омогућити да комуницирамо брзо и ефикасно. Београд је спреман и за отварање новог позивног центра. Све ово мора да буде у функцији грађана који не смеју да се плаше доласка у Градску управу, мислећи да неће завршити посао због ког су дошли, већ управо супротно“ – рекла је Радмила Хрустановић.

„Врло сам поносан што већина водећих америчких ИТ компанија послује у Србији. Лидер је „Мајкрософт”, који је овде формирао и развојни центар, запосливши најталентованије младе људе. Они су, заједно са својим локалним партнерима из Србије, успоставили систем који је допринео ефикаснијем добијању докумената. Због тога захваљујем Граду Београду што су радили у добром смеру“ – рекао је амбасадор Мантер.

Милан Поповић, председник општине Звездара, казао је да грађани ове општине имају велику корист од овог система. Он је рекао и да ће општина Звездара наставити да усавршава свој начин рада те да ће квалитет услуге у наредном периоду бити још виши.