Спортско удружење „Звездарица“ током летњих месеци организује обуку вожње бицикла за све узрасте. Програм обуке вожње бицикла је саставни део годишњег програма у области спорта овог спортског удружења и финансира се из буџета Градске општине Звездара.

 

Уз помоћ тренера пријављени учесници ће на једноставан начин овладати основном техником вожње бицикла, научити зашто је заштитна опрема важна и где се вози бицикл, а посебна пажња посветиће се познавању саобраћаја из перспективе бициклиста. На тренингу ће полазници научити и како да брину о свом бициклу како би увек био спреман за занимљиву вожњу, како да га чувају за време зиме и припреме за летњу сезону, како да реше једноставне проблеме који могу да искрсну у току вожње. Посебна пажња ће се посветити изградњи и неговању културе безбедне вожње бицикла и поштовању кодекса бициклиста.

 

За бесплатну обуку вожње бицикла могу да се пријаве деца и млади узраста од 5 до 18. година, као и одрасли свих старосних доби. У зависности од потреба полазника, обука ће се спроводити на више места на Звездари и у граду Београду, у школским двориштима, у Звездарској шуми, Парку пријатељства, Ади Циганлији. У просторијама Спортског удружења „Звездарица“ (Булевар краља Алeксандра 195) биће одржана едукација о основама одржавања бицикла. По формирању група, учесници ће бити обавештени о месту и времену одржавања тренинга. Пријаве полазника се врше на број телефона 060 70 333 04.

 

Звездарски бициклистички клуб СУ „Звездарица“ је основан 2018. године има све значајније место у српском бициклизму. На такмичењима која се организују под окриљем Бициклистичког савеза Србије или Београда, полетарци и кадетска селекција освајају бројне медаље.