Пројекат бесплатне школе фудбала, који је прва подржала компанија Mozzart, препознала је и Градска општина Звездара, пa талентована деца узраста од 7-10 година имају прилику да, потпуно бесплатно, уче фудбалску вештину у школи „Тренинг Плус“ захваљујући сјајној идеји дипломираног фудбалског тренера Милорада Бајића.

После ове компаније помоћ је стигла и од Градске општине Звездара која је обезбедила салу за рад у зимском периоду.

– Препознали смо ову дивну акцију да фудбал постане доступан свој деци, јер је за многе то финансијски недоступно. Увек смо ту да помогнемо, посебно оне наше суграђане, родитеље који нису толико платежно способни. Знамо колико је важно да малишани имају и простор за тренинге зими, па ћемо им у наредном периоду обезбедити салу за те потребе – истакао је председник Градске општине Звездара Владан Јеремић.

За упис у ову школу у подножју Звездарске шуме није потребан никакав новац, само љубав према лопти и један клик! Пријава је преко сајта www.besplatnaskolafudbala.rs .

– Желимо да вратимо фудбалу старе вредности, а хвала Mozzartu што је то препознао и одмах нам помогао, буквално да опстанемо. У моје време се није плаћало за спорт, било је довољно да будеш талентован и да те неки локални клуб спази. Фудбал је постао скуп спорт, јер родитељи морају да издвоје доста новца на месечном нивоу да би дете могло да тренира. Наша идеја је да фудбал постане доступан свима, зато у школи нема чланарине – нагласио је оснивач и тренер Милорад Бајић.

Многи малишани су прве фудбалске кораке направили тек са седам година у овој школици фудбала, јер родитељи до тада нису били у финансијској могућности да упишу децу на фудбал. Ово је једина потпуно бесплатна школа фудбала у Београду, а обучава не само дечаке, већ и девојчице.

„Тренинг Плус“ је препознатљив по стручном и квалитетном раду, јер децу тренирају  професори спорта и виши фудбалски тренери Факултета за спорт и физичко васпитање.