Настављајући традицију претпразничних активности, Волонтерски сервис Звездаре у својим просторијама у Месној заједници „Зелено брдо” (Булевар краља Александра 395), 19. и 26.априла од 10 до 12 сати организује бесплатне радионице украшавања ускршњих јаја и предмета. Улаз је слободан али је ограничен број места због чега је неопходно да се заинтересовани грађани/ке претходно пријаве на број телефона 286 4426, уторком и четвртком од 9 до 14 сати.

Радионицу води Ранка Јеличић,волонтерка, која ће полазнике на радионици упутити у вештину декупажа и уникатног осликавања ускршњих јаја али и предмета који су део празничних украса и поклона.

Будући да су празници увек прилика да дарујемо и будемо хумани, Волонтерски сервис Звездаре, на Велики четвртак 28.априла од 10 до 14 сати организује са својим волонтерима/кама и хуманим грађанима акцију прикупљања јаја за Ускрс која могу бити свежа или кувана, обојена или необојена и украшена или неукрашена. Поред јаја Волонтерски сервис у овој акцији прикупља и слаткише и средства за хигијену који ће, заједно са јајима, тог дана бити уручени најугроженијим суграђанима- корисницима Прихватилишта за децу и омладину у Булевару ослобођења 219, Прихватилишта за одрасла и старија лица у Кумодрашкој 226а и Свратишта за децу улице у Крфској 7.

Позивамо суграђане да се, као и претходних година, одазову позиву за учешће у хуманитарној акцији Волонтерског сервиса како бисмо заједно допринели да део празничне атмосфере и радости Васкрса осете и они који празник неће провести у својим домовима.