Редовни месечни састанак – супервизија волонтирања у фебруару 2017. одржан је и четвртак, 2.март у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395. Гости су били Милан Лазовић, заменик градског секретара за културу и помоћник секретара за културу Андрија Бојанић.

У име Општине Звездара догађају су присуствовали Милош Игњатовић, председник ГО Звездара и Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара са сарадницима.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић је захвалио волонтерима на уложеном труду и нагласио да је улога волонтера важна и велика, јер тако помоћ стиже онима којима је најпотребнија. „Данас присуствујемо редовној месечној супервизији Волонтерског сервиса Звездара, који је током прошлог месеца прославио шести рођендан. Желим да захвалим Секретаријату за културу, који је донирао улазнице за Београдско драмско и Југословенско драмско позориште за звездарске волонтере” – рекао је Игњатовић.

Заменик градског секретара за културу Милан Лазовић је истакао да Волонтерски сервис Звездара постоји више од шест година и да постиже фасцинантне резултате, нарочито у области социјалне заштите. „Као Секретаријат за културу, ценећи њихов допринос и све оно што су урадили на територији општине Звездара, подржавамо њихов рад, између осталог, и поделом бесплатних улазница за културна дешавања. Наставићемо да их подржавамо и надамо се дугорочној сарадњи” – рекао је Лазовић.

Радмила Урошевић, координаторка Волонтерског сервиса Звездара је захваливши се Секретаријату за културу на бесплатним улазницама за позоришне представе, рекла да се Сервис бави бригом о социјално угроженим суграђанима, али и културним делатностима. Осим тога, организују се радионице, интертнет-клубови, школе енглеског језика и рачунара.

Поред представника Секретаријата за културу, супервизији је присуствовала и представница Агенција МММ „Лотос” Миљана Миленковић која је већ традиционално даривала волонтерке производима из асортимана компаније АВОН. Поред волонтерки,поклоне су добили и волонтери.

Редовни месечни састанци су прилика да се анализирају волонтерска искуства у претходном месецу али и договори календар догађаја за наредни. А у марту месецу у Волонтерском сервису Звездаре ће бити живље него обично. Поред редовних радионица планирано је:

– 6.марта у партнерству са удружењем „Жене На Прекретници“ биће одржана интерактивна едукација за незапослене суграђанке на тему оснаживања женског предузетништва;

-7.марта почињу интерактивне креативне радионице и обука студената/киња андрагогије Филозофског факултета Београдског универзитета и

– 8.марта радионичари Саветовалишта за појединце и породице Сервиса организују интерактивну радионицу психосоцијалне подршке за мајке које имају децу са развојним проблемима и инвалидитетом после чега се за њих у партнерству са Академиом Едукативом отвара „Кућа лепоте“ у којој ће моћи да добију бесплатне услуге фризера.