Настављајући са реализацијом Програма помоћи и подршке у свакодневном функционисању, Волонтерски сервис Звездаре организовао је за суграђане који имају проблем са отежаним кретањем као и превентивно, да не би дошло до таквог стања, час јоге под називом „Јога код куће“.

 

Душица Томић, волонтерка и лиценцирани јога тренер, кроз објашњења и едукацију са вежбама, водила је заинтересоване суграђанке кроз час опуштања корисним за наше мишиће, дух и мозак. Ове вежбе је могуће изводити и на столици у кућним условима или радном простору као користан предах од дугог седења у истом положају пред компјутером. Вежбање на столици је посебно важно из безбедносних разлога за оне који немају довољно кондиције и капацитета у свакодневном кретању. Радионица има за циљ да полазницима омогући основне и корисне савете о најједноставнијим вежбама и промовише редовне физичке активности као корисну дневну рутину. За вежбу није потребна посебна опрема, довољно је да на час јоге дођете у удобној одећи и обући.

 

Следећа вежба јоге у Волонтерском сервису заказана је за среду 13.јула у 9 часова. Улаз је слободан али лимитиран на 15 полазника. Позивамо заинтересоване суграђане свих да се пријаве на број телефона 011/286 44 26 уторком и четвртком од 9 до 14 часова или путем мејла: volonterski.servis@zvezdara.org.rs,  најкасније до 5.јула у 14 часова. Радионица се одржава у Волонтерском сервису, Булевар краља Александра 395 (поред старе окретнице трамваја бр. 6 или некадашње робне куће Клуз) у термину од 9 до 10 часова.