У петак, 25.октобра, у Великој сали Градске општине Звзедара са почетком у 12,00 часова, Удружење „Први корак“  реализоваће креативну интерактивну радионицу „Ботаника душе“.

Славица Ступарушић, новинарка Политике, кроз едукацију, изношење свог искуства и препорука како и зашто треба што чешће „бити у друштву биљака“, покушаће да објасни све предности аматерског баштованства за појединце али и средину у којој живимо. На радионици ће бити речи о баштованству као хобију, развијању личних вештина, самотерапији, али и могућности да „поправимо“ кућни буџет чак и у урбаним условима. Радионица је намењена старијој популацији али и свим генерацијама и суграђанима који желе да нешто науче.

За све учеснике радионице Удружење „Први корак“ је припремило поклоне- кесице са семенским материјалом, миксом цвећа, поврћа и зачина као и штампане препоруке за прве баштованске кораке који ће бити корисни и добри, пре свега за душу баштована, смањење свакодневног стреса, осећаја усамљености па чак и депресије.

Радионица се реализује у оквиру пројекта „Ботаника душе“ који је суфинансиран из буџета Градске општине Звездара у 2019.години.

Улаз је слободан.