Бранко Ковачевић, члан Рвачког клуба „Раднички”, освојио је бронзану медаљу на Светском првенству у рвању за млађе сениоре – У23, које је одржано у Београду (1.-7. 11.)

Бранко је медаљу освојио у рвању грчко-римским стилом, у тежинској категорији до 82 килограма победом над Мађаром Морицом Кишмонијем од 9-1.

Након Виктора и Мате Немеша, Владимира Станкића и Себастијана Нађа (2 медаље у овом узрасту) Бранко Ковачевић је донео 6 медаљу у узрасту У23, али први пут са Светског првенства.

У првом колу је победио Киргиза Бексултана Назарбаева, у 1/8 финала је изгубио од Швајцарца Рамона Бетцхарта, у првом колу репесажа победио је Колумбијца Хосеа Муриља, а након тога је уследио меч за бронзу и победа.

Остали рвачи нису имали толико успеха и међу првих 10. се пласирао једино Алекса Илић са две победе (77 кг), док је једну победу имао Марио Вуковић који се пласирао на 11. место.

Селектор репрезентације је био др Милорад Докманац, тренери Стојан Добрев, Војисав Трајковић и Петар Бало, док су судије Милорад Вукић и Данијел Штефанек. Вођа тима на овом шампионату света је председник РСС Жељко Трајковић