Ученици трећег разреда Зуботехничке школе са својим професорима грађанског васпитања и веронауке, Мајом Врачар и Александром Лукићем, гостовали су данас, 18.02.16. у Градској општини Звездара на тему грађанске иницијативе и формални предлози грађана.

Током једног школског часа са радом локалне управе и комуникацијом са грађанима, ученике су упознале Весна Петровић Урошевић, шефица Одељења друштвених делатности и Славица Брђовић, шефица Одсека за информисање.

Као припрема за ову посету, ученицима је послужила анкета коју су радили на територији општина на којима живе о томе колико су грађани упознати са радом општинских служби и услугама које могу добити, као и о искуствима у комуникацији са општинским службама.
 

 
Према речима ученика резултати анкета су углавном била позитивна, грађани су већином упознати са радом општинских служби и начином на који могу решавати своје потребе.

Овај вид упознавања и стицања практичног знања ученицима се веома допао, на крају су обишли шалтер салу, а у уторак 23.02.16. у 14 сати општину Звездара посетиће нова група њихових вршњака.