У оквиру циклуса концерата „Понедељком у Ђорђевићу” у Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић”, В. Јагића 5, на Звездари у понедељак, 9. новамбра, у 19 часова биће одржан концерт на коме ће се публици представити Емоке Гњатовић (обоа) и Мирјана Вујовић (клавир) са гошћом Мирјаном Бубић (виола). Улаз је бесплатан.

На концерту ће бити изведена дела А. Марчела, Р. Шумана, Н. Римског-Корсакова, Р. Кана и Е. Боца.

Емоке Гњатовић
Дипломирала је на Академији уметности универзитета у Новом Саду у класи професора Kemény János-a, професора из Будимпеште. Добитница је већег броја првих и других награда на републичким и савезним такмичењима. Учествовала је на бројним курсевима стручног усавршавања из области обое, камерне музике и оркестра. Од 2002. до 2007. била је чланица Оркестра Народног позоришта у Новом Саду, 2005. чланица Војвођанских Симфоничара, а од 2006. је чланица Symphony Orchestra of South- East Europe. Од 2008. активно наступа са камерним саставом “Petite trio” у Србији и Босни и Херцеговини. Одржала је више солистичких наступа, наступа у камерним саставима у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Мађарској, Аустрији, Немачкој, Словачкој и САД. Од 2006. године запослена је као професор обое и познавања оркестарских деоница у МШ “Мокрањац” у Београду и од 2007. у ОМШ ”Владимир Ђорђевић” као професор обое.

Мирјана Вујовић
Дипломирала је на ФМУ у Београду у класи проф. Јокут Михајловић, а магистрирала у класи проф. Нинослава Живковића. Тренутно је запослена као клавирски сарадник у МШ “Мокрањац” у Београду.

Мирјана Бубић
Завршила је нижу и средњу музичку школу у Бањалуци. На Академију умјетности се уписала 2001, а дипломирала 2006. у класи проф. Уроша Пешића. Тренутно је студент постдипломских студија. Члан је неколико камерних састава, а у току студија је била чланица октета Академије умјетности. Учествује у раду више оркестара: Оркестар Академије умјетности, камерни оркестар “Arion” из Бањалуке, камерни оркестар “Simfonijetta” из Мостара, камерни симфонијски оркестар из Зенице, Symphony Orchestra of South- East Europe. Са оркестрима је остварила и неколико соло наступа. Наступала је у Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Албанији, Француској, Белгији. Похађала је мајсторске курсеве као солиста, камерни и оркестарски музичар код проф. Предрага Нововића, Стефана Камиларова, Бјорна Сјогрена, Уроша Пешића. Од 2004. је запослена као професор виоле у МШ „Владо Милошевић” у Бањалуци.

Следећи концерт из циклуса „Понедељком у Ђорђевићу“:
– Милан Поповић (клавир) и Исидора Мирковић (виолончело), 7. децембра, у 19.00.

Контакт:
Радмила Кнежевић, тел. 2452-561, 064-2377-029