Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић посетио је изложбу ,,Cube изложба о људским правима” која је постављена на платоу испред Градске општине Звездара, а коју је данас, као трећу по реду у Србији, отворила госпођа Ана Софија Ерасмије, заменица шефа мисије у Амбасади Шведске, која је имала врло занимљив разговор са ученицима о њиховим мислима, забринутостима и погледима на демократију, права детета и људска права уопште, посебно унутар њихових заједница. Изложбу  реализују ученици и наставници Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре и Саобраћајно-техничке школе из Земуна.

 

„Шведска има дугогодишњу посвећеност људским правима и позната је по свом лидерству у промовисању ових права како на домаћем тако и на међународном нивоу. Зато је Шведска поносна што подржава овај пројекат, моделован по целонационалном шведском ’Cube Project’, који је иницирала Raoul Wallenberg академија 2014. године. Пројекат је финансиран од стране Шведског института и реализован од стране Центра за развој културе права детета – C31”-рекла је госпођа Ана Софија Ерасмије и захвалила ученицима и професорима Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре и Саобраћајно-техничке школе из Земуна на ангажовању.

 

Владан Јеремић је захвалио Амбасади Шведске у Београду на сарадњи и на подршци како би овај и слични програми намењени ученицима наших школа били реализовани и како би наши ученици, захваљујући њима, стекли нова знања о важним питањима са којима млади долазе у додир.

„Захвалан сам Амбасади Шведске у Београду што је омогућила реализацију овог програма и посебно сам поносан, јер у њему учествују и ученици Фармацеутско-физиотерапеутске школе са Звездаре. Ова изложба потврђује да су наши ученици и њихови професори способни да на креативан начин дају допринос важним питањима као што су она која су у вези са људским правима којима Градска општина Звездара поклања пуно пажње”-рекао је Јеремић.