Поводом Дана општине Звездара и 76 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату, у петак 16.10.2020. биће реализовано више активности којима ће свечано бити обележен овај дан.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић положиће венац у 9 сати на Споменик ученицима палим у рату 1941-1945. испред Шесте београдске гимназије.

Такође, венце ће положити и у 10 сати на Споменик борцима палим у Другом светском рату у Миријеву ( двориште МЗ „Старо Миријево”) и у 13 сати у Малом Мокром Лугу (двориште вртића „Дечји луг“) на Спомен обележје борцима палим за ослобађање Београда на територији Малог Мокрог Луга.

Додела новчане помоћи деци без родитељског старања из фонда Задужбине ,,Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ биће одржана у Сали за венчања Градске општине Звездара, ул. Ћирила и Методија бр.2 са почетком у 12 часова.

Свечана Академија поводом Дана општине Звездара биће одржана у позоришту „Пан театар“, Булевар краља Александра бр. 298, у 17 сати..

Запосленима у Управи ГО Звездара у току дана свечано ће бити уручене јубиларне награда за 10, 20, 30 или 40 година рада.

Све активности биће одржане уз придржавање мера прописаних за спречавање епидемије изазване вирусом ковид19 (ограничен број присутних, ношење заштитних маски, држање растојања).