У сарадњи са здравственим институцијама са своје територије, Градска општина Звездара и ове године обележиће Светски дан srcа манифестацијом која ће бити одржана у недељу, 02.10.2016. од 9 до 12 сати у сали СЦ „Олимп Звездара“, Вјекослава Ковача 11.

Манифестацију ће отворити председник ГО Звездара Милош Игњатовић, а координатор свих активности је Лазо Шеган, члан Већа ГО Звездара.

Поруком “Волите своје srcе – Упознајте се са својим ризиком“ ГО Звездара придружује се обележавању Светског дана srcа, који ове године апелује на људе да се упознају са својим ризиком за настанак болести srcа и крвних судова.

Позивамо грађане да дођу на СЦ „Олимп“ у недељу у 9 сати и бесплатно провере своје здравље, обаве ЕКГ преглед srcа, мерење притиска и шећера у крви, БМИ (бодy масс индеx), и добију многе корисне савете за здраво srcе од нутриционисте, за одвикавање од пушења, савет лекара специјалиста.

Као и претходних година здравствене прегледе пружаће:

КБЦ Звездара, Дом здравља Звездара, Градски завод за плућне болести и туберкулозу Београд, Дом здравља Медигроуп, Зуботехничка школа, Медицинска школа и Фармацеутско-физиотерапеутска школа, а учествују и Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић-Батут”, Институт за трансфузију крви Србије, Црвени крст Звездаре, Канцеларија за ОСИ, Друштво за спорт и рекреацију ОСИ Звездаре, ССРОСИ Београда, Комисија за родну равноправност….