На другом спрату Авив парка Звездара, улица Живка Давидовића 86, од 5. до 13. новембра ће бити реализована манифестација посвећена једном од наших највећих научника свих времена – Милутину Миланковићу.

Сваког дана, од 10 до 22 сата, заинтересовани могу погледати изложбу „Милутин Миланковић – живот и дело“ и упознати се са његовим доприносима науци и врхунским открићима, сазнати чиме се то његова дела опиру забораву и зашто се, како време пролази, о њему све више говори у јавности.

Поред изложбе, биће одржане и пројекције документарно-играног филма под називом „Од армираног бетона, до Канона осунчавања“ и то: у суботу, 5.11. у 19 сати; у уторак, 8.11. у 12 сати и у суботу, 12.11. у 19 сати.

Кроз филм ће заинтересовани моћи да се упознају са мање познатим детаљима из биографије Милутина Миланковића, као и са неким његовим запажањима, размишљањима, идејама и анегдотама из живота.

За најмлађе посетиоце ове манифестације организатори су припремили занимљиве научно-креативне радионице у суботу, 5.11. од 17 до 20 сати, и у суботу, 12.11. од 17 до 20 сати.

На радионицама ће деца кроз игру и експерименте научити основне ствари из физике, астрономије, метеорологије, законе природе, али ће уз помоћ аниматора и предавача сазнати и ко је био Милутин Миланковић и шта је све урадио, открио и оставио нашем свету иза себе.

За све школе са ГО Звездара организатори су одредили посебан датум за организоване доласке: уторак, 8. новембар од 12 до 14 сати.

Манифестација „Дани Милутина Миланковића на Звездари“ се организује уз помоћ чланова Удружења „Милутин Миланковић“ из Београда, који имају циљ да јавности, а посебно деци, прикажу ко је био Миланковић и да вредно раде на популаризацији његовог дела. Подршку реализацији манифестације је дала и Градска општина Звездара.

Више информација о биографији Милутина Миланковића заинтересовани могу наћи на:http://milutinmilankovic.rs/biografija.html