Основна школа „Стеван Синђелић”са Звездаре је била један од излагача на XII Фестивалу науке у Београду који представља највећи научни скуп југо-источне Европе, а који се одржавао на Београдском сајму од 29.11. до 2.12.2018.године.

Ученици Школе су имали прилику да се нађу међу 600 научних комуникатора из земље и света и да посетиоцима свих старосних доби причају о летовима у космос, пречишћавању воде и ваздуха, роботима и њиховој све већој употреби.

Током четири дана фестивала са ученицима је мишљење разменило преко 30000 посетилаца ове манифестације, а Фестивал науке их је наградио признањем на коме пише: „Амбасадорима науке ОШ „Стеван Синђелић”, Београд  за изузетан допринос вршњачкој едукацији и промоцији науке и технологије”. Признања је награђенима уручио Горан Триван, министар за заштиту животне средине.

Учешће на Фестивалу је велики успех  за Школу  пошто су се њени ученици нашли раме уз раме са најуспешнијим и најнаграђиванијим ученицима у нашој земљи.

Из ОШ „Стеван Синђелић” похваљују све своје ученике 6, 7. и 8. разреда за велики труд који су уложили да би школу представили на Фестивалу у што бољем светлу, а похваљују и Стефана Поповића, наставника информатике и координатора овог посла, као и све остале наставнике који су ученицима дали подршку током манифестације.

Из Школе захваљују и Општини Звездара на  помоћи и подршци  коју им је упутила.