Најбoљи ђаци основних и средњих школа са Звездаре су у четвртак, 10.09.2020.  награђени вредном новчаном наградом за свој вишегодишњи труд и успех.

Ђаке генерације  14 основних и 9 средњих школа са Звездаре, њихове родитеље, директоре, разредне старешине и госте је, у присуству чланова општинског Већа и сарадника Општине, у име Градске општине Звездара,  поздравио председник општине Владан Јеремић.

Јеремић  је рекао  да му је част и задовољство да буде у друштву најбољих ђака Звездаре и да им, у име oпштине Звездара ,честита на постигнутом успеху. Такође је честитао наставницима и директорима школа и нагласио да је ово један од најлепших окупљања од када Градска општина Звездара  награђује најбоље ученике, јер су они понос Звездаре. Нагласио је да је жеља Општине да унапреди  сарадњу коју имамо са основним и средњим школама и да нашу Општину у наредном периоду заједничким снагама изградимо  и учинимо је што квалитетнијом.

Свечанa доделa награда музички је улепшана присуством ђака ОМШ „Владимир Ђорђевић“. Први је наступио  Лазар Гаврило Трајковић, III разред гитаре у класи Бојана Ивановског. Он је на гитари извео Два монферина од композитора Ивана Падовеца. Затим су наступиле Дуо виолина Даница Вукелић и Кристина Ђорђевић, из класе Мирослава Босанца и Емилије Миодраг које су извеле Рондо од Рамоа и Чаробни стрелац од Вебера.

Награде ученицима генерације звездарских основних и средњих школа, новчани износ од по 20 хиљада динара, уручили су председник  ГО Звездара Владан Јеремић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор,  заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић са сарадницима.

Такође у циљу промовисања њиховог успеха и значаја образовања, на 10 локација на Звездари постављени су билборди са фотографијама ученика генерације, као и промотивни текстови са фотографијама на интернет презентацији Општине.