ГО Звездара у сарадњи са друштвено одговорним фирмама „Мегамил“ – дистрибутер воћа и поврћа и пекара Петковић, организовала је обилазак Ковид амбуланти на Звездари. Чланови Већа ГО Звездара Гордана Мишев и Мирослав Лазић, уручили су донацију у виду хране, воћа, сокова и воде у Ковид амбулантама ДЗ Звездара у Миријеву, Старом Миријеву и огранку Вељко Дугошевић. Начелница огранка ДЗ Звездара у Миријеву Зорица Милосављевић Пејовић захвалила се Општини и приватницима на донацији, напомињући да здравствени радници раде у отежаним условима и под великим притиском и да им је свака помоћ, а пре свега подршка коју имају од Општине јако значајна.

Члан Већа ГО Звездара задужен за јавно здравље Гордана Мишев изјавила је да у овако тешким условима у којима здравствени радници раде, најмање што Општина може да учини јесте да пружи подршку у виду донације.

„Ово су услови у којима је херојство и пожртвованост наших здравствених радника за дивљење, јер само у току једног дана у једној Ковид амбуланти здравствени радници приме око 250 пацијената. Резултати се издају истог дана, а ПСР тест сутрадан, што је један невероватан темпо у односу на број пацијената. Апелујем на грађане који сатима чекају да буду примљени, да имају стрпљења, јер медицинско особље заиста ради без паузе и без предаха.“

Члан Већа ГО Звездара Мирослав Лазић истакао је да је ово само једна у низу акција које Општина спроводи и да је у плану интензивирање сарадње са свим здравственим установама на територији Звездаре. Према његовим речима, унапређење здравствене заштите и услуга један је од приоритета ГО Звездара, пре свега у циљу стварања бољих услова за здравствене раднике а самим тим и за грађане.