- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

Волонтери

[1]

Волонтери Звездаре сваки дан уз сениоре

[2]Волонтери ГО Звездара свакодневно излазе у сусрет суграђанима старијим од 65 година, као и [3] свим људима којима је помоћ неопходна, набављајући лекове и основне животне намирнице уместо њих. Намирнице и лекови испоручени су на преко 1.700 адреса, док је пакете помоћи до сада добило око 10.000 пензионера са општине Звездара, са примањима испод 30.000 динара. “Захваљујемо се сениорима на стрпљењу и подршци коју свакодневно дају нашим вредним волонтерима.

У овим данима је једино важно да останемо код куће, а ГО Звездара са својим волонтерским сервисом побринуће се за све потребе наших старијих суграђана како би се наставило нормално функционисање у условима ванредног стања” – изјавио је Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара и координатор цивилне заштите. Он је подсетио да су и Град Београд и ГО Звездара обезбедили одређену количину дезинфекционих средстава за сваки улаз, која се деле управницима стамбених зграда.

Грађани заинтересовани да се као постану волонтери и тако покажу хуманост и бригу о нашим најстаријим суграђанима могу се од понедељка до петка у периоду од 8.00 до 13.00 сати пријавити на бројеве телефона 011/3405-954 и 011/3405-722 и/или путем мејла dimitrije.petrov@zvezdara.org.rs.

31.3.2020.

[4]Волонтери општине Звездара свакодневно обилазе најстарије суграђане и достављају им пакете помоћи

Волонтери ГО Звездара свакодневно обилазе најстарије суграђане са општине и достављају им пакете помоћи, које је обезбедио Град Београд, уз помоћ Привредне коморе Србије, за најстарије суграђане, чија су примања мања од 30.000 динара.

Велики број пензионера, са захвалношћу су дочекали [5]волонтере и уз топле речи подршке, преузели пакете.

Од преузетих 6.376 пакета из Градског дистрибутивног центра,звездарски волонтери су до 31. марта испоручили 4.453 пакета. Подела пакета помоћи се обавља и викендом.

Поред испоруке пакета помоћи, настављена је и испорука намирница, лекова и других поручених добара нашим најстаријим суграђанима, који су се претходно јавили Позивном центру/Кол центру Градске општине Звездара.

Молимо све младе људе добре воље да се прикључе волонтерском сервису ГО Звездара – ВОЗ и пријаве на телефоне: 011/3405-954 или 011/3405-722 који су доступни од понедељка до петка у периоду од 8 до 13 часова.

Градска општина Звездара захваљује свим својим волонтерима на ангажовању и уложеном труду током ванредног стања

24.3.2020.

Волонтери Звездаре

 

[6]Звездарци су хумани људи који желе да помогну својим комшијама, најстаријим суграђанима који због епидемије Корона вируса и ванредне ситуације, не могу да излазе из својих кућа.

Међу волонтерима Звездаре су грађани, волонтери Волонтерског сервиса Звездара, припадници Добровољног Ватрогасног друштва Звездара и Црвеног крста.

272 волонтера свакодневно обилази Звездарце старије од 65 година и доноси  им на кућну адресу намирнице и лекове, које су поручили позивом на телефон Кол центра – за намирнице: 011/3405-700; за лекове: 011/7580-350 и информације за пакете помоћи: 011/7457-001.

Два мобилна волонтерска тима састављена од возача и једног или два волонтера ангажовани су на куповини и достави намирница [7] према подацима добијеним из Кол центра.

Четири мобилна волонтерска тима врше доставу оброка Народне кухиње за 50 старијих корисника.

Још два волонтерска тима, укупно десет волонтера, смењују се у две смене викендом у Кол центру ГО Звездара где у разговору са сениорима бележе њихове потребе у основним животним намирницама и лековима.

План је да се формирају и мобилни волонтерски тимови који ће достављати само лекове.

Волонтери Звездаре ангажовани су и на испоруци пакета који садржe основне животне намирнице које је Град Београд обезбедио за старије суграђане који имају пензије испод 30 хиљада динара.

ГО Звездара планира и да уведе услугу психо-социјалне подршке за најстарије Звездарце.

24.3.2020.

Постани и ти Волонтер Звездаре!

 

[8]Позивамо све хумане, младе људе који су у могућности да нам се придруже и постану волонтери Градске општине Звездара.

Ваше ангажовање ће првенствено подразумевати куповину и испоруку основних животних намирница и лекова најстаријим Звездарцима на кућну адресу, рад у Кол центру и испоруку пакета које је Град Београд припремио за сениоре који имају пензију испод 30 хиљада динара.

Ми бринемо о вама – Волонтери Звездаре добијају од ГО Звездара заштитна средства – маску и рукавице и превоз a на терену контакт са најстаријим суграђанима је минималан. Грађани заинтересовани да се као волонтери укључе у ову волонтерску акцију и тако покажу хуманост и бригу о нашим најстаријим комшијама могу се од понедељка до петка  у периоду од 8.00 до 13.00 сати пријавити на бројеве телефона 011/3405-954 и 011/3405-722 и/или путем мејла dimitrije.petrov@zvezdara.org.rs. Приликом пријављивана потребно је да заинтересовани оставе своје податке.