Настављајући са реализацијом Програма помоћи и подршке у свакодневном функционисању, Волонтерски сервис Звездаре у среду, 6. јула, за суграђане који имају проблем са отежаним кретањем, као и превентивно, да не би дошло до таквог стања, организује час јоге под називом „Јога код куће“. Радионица се одржава у Волонтерском сервису, Булевар краља Александра 395 (поред старе окретнице трамваја) у термину од 9 до 10 часова.

 

Реч је о едукацији са једноставним и корисним вежбама које је могуће изводити и на столици, из безбедносних разлога, за оне који немају довољно кондиције и капацитета у свакодневном кретању. Едукацију и вежбе ће водити Душица Томић, лиценцирани тренер, која је за све који буду дошли да вежбају обезбедила упутство и објашњење у штампаној верзији како би суграђани имали подсетник кад буду наставили са вежбама у кућним условима. Због временских услова и високих температура, у договору са тренером, Волонтерски сервис ће наставити са овим вежбама у јесењим данима, а до тада едукацијом желимо да покренемо активности вежбања код куће. Како суграђани, који имају проблем са кретањем и функционалношћу зглобова, не би губили драгоцено време без вежби, радионица има за циљ да полазницима омогући основне и корисне савете о најједноставнијим вежбама код куће и промовише редовне физичке активности као корисну дневну рутину. За вежбу није потребна посебна опрема, довољно је да на час јоге дођете у удобној одећи и обући.

 

Улаз је слободан, али лимитиран на 15 полазника. Позивамо заинтересоване суграђане да се пријаве на број телефона 011/286 44 26 уторком и четвртком од 9 до 14 часова или путем мејла: volonterski.servis@zvezdara.org.rs најкасније до 5.јула у 14 часова.