У оквиру Споразума о сарадњи са ГО Звездара, данас је за студенте свих студијских група на Филозофском факултету у Београду одржана едукација и радионица на тему „Јавни наступи и комуникација“.

Тема је одабрана заједно са студентима, јер је процењенo да је важна не само за студије већ и у различитим животним ситуацијама, будућем тражењу посла сл.

О најважнијим елементима и значају добре комуникације студентима су говориле Весна Петровић Урошевић, психолог и Радмила Урошевић, социолог, запослене у Одељењу за друштвене делатности ГО Звездара. Студенти су се највише интересовали како се превазилази трема и спрема јавни наступ, а након едукације успешно су реализовали симулацију свог јавног наступа на постављени задатак.

Након едукације, у спроведеној евалуационој анкети, будући академци су-оцењујући највећим оценама данашњу обуку,били заинтересовани како се постаје звездарски волонтер, као и предложили теме које ће се сигурно наћи на листи неке од следећих активности Волонтерског сервиса Звездаре.