На позив оганизатора „Трга бајки”, УК Вук Стефановић Караџић, удружења „Звездарски еколошки центар” (ЗЕЦ) и „Чувари заната” већ трећу годину учествују на овој градској манифестацији са својим радионицама креативне рециклаже.

Радионица  креативне рециклаже одржана у петак 14. децембра у Кући бајки још једном је показала колико је велико интересовање деце, родитеља и наставника  за ову тему и указала на значај реупотребе и рециклаже неопасног отпада (пластичне и папирне амбалаже) у креативне сврхе.

Водитељке радионица Биљана Пантелић и Бојана Лукић су деци указале на значај  рециклаже и на чињеницу да нам је често довољна само наша машта да бисмо створили бољи свет. Сложиле су се са  децом да је игра једна озбиљна активност и потрудиле се да се сви заједно играју из све снаге!

Деца су имала прилику да виде како могу да се поново искористе одбачене пластичне флаше од пет амбалаже и да се направи новогодишња јелка којој су дали име еко јелка Јеланка.

Водитељке радионице су заједно са својим асистенткињама Дрином и Ирином поделиле децу у две групе и  свака група је уз помоћ   родитеља од одбачених папирних ролница, канапа, рафије, сатен траке, лака за нокте, уситњеног папира, старих салвета и своје маште направила уникатне и јединствене украсе за нашу еко јелку Јеланку. Победници су били сви учесници.

Јелка ће бити поклоњена у хуманитарне сврхе.

Након украшавања еко јелке деца су била у прилици да се послуже слаткишима као наградом за свој труд.

Поред деце са Врачара и Палилуле на радионици креативне рециклаже били су и другаци  Звездарци из ОШ Драгојло Дудић са наставницом Сузаном Лазовић, која се веома предано бави еколошким темема са својим ученицима.

„Еколошки активизам не посустаје на Звездари, а видећемо се и 21. децембра на још једној нашој радионици у оквиру манифестрације „Трг бајки”, сви мали и велики људи добре воље добродошли сте!“ –поручује Биљана Пантелић из Удружења ЗЕЦ.