На радост деце и грађана Звездаре и Београда, у суботу, 4. јуна, на платоу Авив парка Звездара, улица Живка Давидовића 86, од 16 до 18 сати, биће одржано дружење и упознавање са правим ватрогасцима!

Авив парк Звездара, у сарадњи са Добровољним ватрогасним друштвом “Звездара” организује, по први пут, Фестивал ватрогаства под називом “Авив парк & ДВД “Звездара” – грађанима Звездаре и Београда 2016”. Повод реализације овог догађаја је анимација деце и едукација суграђана у циљу спровођења превентивних мера заштите од пожара и других ванредних ситуација, као и популаризација ватрогаства.

На Фестивалу ће учествовати преко 25 ватрогасаца Оперативне ватрогасне јединице ДВД “Звездара” са ватрогасном вежбом 2-1 А и демонстрацијом гашења симулираног пожара, 20 ученика – дечака и девојчица ватрогасног подмлатка са “мокром вежбом са брентачом и штафетом“ и четири јуниорке са вежбом везивања ватрогасних чворова, које су се као шампионке Београда на градском такмичењу пласирале на државно такмичење, које ће се одржати у јулу ове године у Чајетини. У програму ће учествовати и припадници МУП РС Ватрогасно спасилачке бригаде Београд ВСЈ ЗВЕЗДАРА, са једним навалним возилом и демонстрацијом са пеном ради анимације најмлађих.

Иначе, ДВД “Звездара” ове године бележи “првих” 69 година рада на заштити од пожара, експлозија и других ванредних ситуација, а кроз ово дружење са грађанима Звездаре имају прилику да и најмлађе суграђане подуче основној заштити од пожара.

Права атракција за најмлађе посетиоце биће спретни ватрогасци, као и њихова опрема и возила. Показне вежбе ће бити изведене са акцентом на едукацији деце. Кроз ове вежбе ће ватрогасци научити најмлађе како изгледа систем евакуације и принцип гашења пожара, односно направиће им малу демонстрацију како би схватили шта је опасност, како да реагују у тим ситуацијама, и да деца, пре свега, виде ватрогасно-спасилачку јединицу и ватрогасце уживо, да погледају са каквом опремом раде и на који начин је користе, као и све остало што прати ову професију.

Поред такмичења ватрогасаца и дружења са њима, посетиоце чека још много забавних игара, па из Авив парка на Звездари позивају најмлађе, али и старије посетиоце да дођу у суботу и понесу своју “опрему” за фотографисање са правим ватрогасцима.

Више информација о Авив парковима и догађајима заинтересовани могу наћи на wеб страници: www.avivpark.com