Финално вече и додела награда Прва звездица у оквиру другог Фестивала дечијег глумачког стваралаштва у филмовима и ТВ серијама ФЕДЕГ, одржава се у уторак, 30. маја 2023. године са почетком у 19 сати у ПАН театру у Београду. Манифестација која је једина тог типа у Србији одржава се под покровитељством ГО Звездара и уз подршку Градског секретаријата за културу.

 

Селекторска комисија, на челу са новинарком и ТВ критичарком Мери Билић, препознала је таленат и креацију у запаженим глумачким ролама шесторо деце глумаца: Тамаре Налбантјан у серији „Вера”, Василија Турчиновића у серији „Бунар”, Мионе Илов у филму „Мрак”, Петре Семиз у серији „Лако је Ралету”, Милице Станковић у филму „Олуја” и Јане Тодоровић у филму „Света Петка – Крст у пустињи”.

 

– Покренули смо прошле године манифестацију са жељом да афимишемо марљивост и таленат деце  и да подстакнемо њихову жељу да им истинске вредности и модели буду узор у животу и избору професионалног позива. Деци која добијају Прву звездицу узори су наше глумачке величине које су такође каријере започеле као деца, а надамо се да ће некој дечици која тек планирају да се отисну у свет глуме, добитници Прве звездице бити узор  – каже оснивач ФЕДЕГ фестивала Ненад Миленковић.