Нови кошаркашки терен у Основној школи „Павле Савић” у Миријеву отворен је данас на радост више хиљада ђака и свих становника овог дела града. Реч је о пројекту којим је Фондација „Богдан Богдановић” започела добротворне активности у нашој земљи усмерене ка деци и унапређењу спортске инфраструктуре. На месту на ком је репрезентативац Србије и члан НБА лигаша „Атланта Хокс” остварио неке од својих првих кошаркашких корака, сада се налази један од најсавременијих терена у Београду који ће моћи да користи више од 2.000 ученика ове школе.

 

На потпуно реновираном терену, који је дизајнирала Јулија Џогаз, постављена је квалитетна спортска подлога по ФИБА стандардима у плавим нијансама по позицијама на којима кошаркаши проводе највише времена током утакмице.

 

Реконструисане су и трибине, које су ученици првог разреда украсили отисцима дланова, као симбол својеврсне заоставштине и детаљ који ће их свакодневно подсећати на то да је важно сањати велике снове и борити се за њих. Кошеви су добили нове конструкције и модерне табле од плексигласа. Како би школско двориште било што безбедније, унапређен је видео надзор, док ће игралиште у вечерњим сатима ускоро осветљавати рефлектори.

 

Деца су добила кошаркашке лопте и друге поклоне чувеног спортског бренда Адидас.

 

Наш прослављени кошаркаш се ученицима Школе обратио путем видео поруке, у којој је са осмехом на лицу одговарао на бројна питања о школи у Миријеву.

„Школски дани су најлепши период живота сваког човека, јер су тада пријатељство, искреност и отвореност особине које нас највише красе. Тада смо спремни да учимо, откривамо нове ствари. Тада растемо. Зато је од огромне важности да свако дете има једнаке шансе да се игра, развија, ужива уз школу, спорт, другаре, наставнике. Без обзира на то из ког су дела града или државе. Имајући све то у виду, велико ми је задовољство што ће деца на овом месту имати одличне услове да се баве кошарком, да стичу нова познанства, да уче и буду срећна. Надам се да ће терен бити пун деце и да ће ово бити место које повезује људе”, рекао је Богдан Богдановић, оснивач Фондације.

 

Тим Фондације „Богдан Богдановић” имао је подршку директора Школе  Милана Крстића, како би терен био реновиран у што краћем року.

„Основна школа „Павле Савић” је највећа школа у Београду, која је прошле године бројала више од 2.000 ђака. Налазимо се у Миријеву, које све више расте и постаје једно од кључних породичних насеља у Београду. Потреба за једним овако квалитетним тереном, самим тим, је изузетна. Зато велико хвала Богдану, његовој сестри Бојани и свим сарадницима на томе што су то препознали и што нису заборавили своје почетке. Потрудићемо се да сачувамо терен за будуће генерације, али и да га отворимо за све оне који желе да играју кошарку”, рекао је директор Крстић.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је рекао да се радује сваком новом садржају који пружа могућност деци да се баве спортом, а овај пројекат Фондације „Богдан Богдановић” је први у низу који има добротворни карактер и који је усмерен ка деци и спортској инфраструктури.

„Захваљујем Фондацији јер је први овакав пројекат реализовала на Звездари и верујем да ће неки од малишана који ће користити овај терен направити каријеру, бар приближну, као Богдан Богдановић”- рекао је Владан Јеремић и захвалио председници Фондације Бојани Богдановић, сестри нашег прослављеног кошаркаша, на поклону који му је уручила-кошаркашкој лопти са потписом Богдана Богдановића, истакавши да је ово тек почетак успешне сарадње Фондације „Богдан Богдановић” и Општине Звездара.