Новко Стељић, члан општинског Већа, Славко Бабић, секретар Скупштине Градске општине Звездара и Слободан Нешовић, управник погона Звездара ЈКП „Градска чистоћа“ заједно са општинским службама, обишли су Мали и Велики Мокри Луг у петак, 2. септембра, и разговарали са грађанима о њиховим локалним, комуналним проблемима.

Током обиласка улица Милошев кладенац и Митков кладенац у разговору са грађанима договорена је санација ударних рупа у тим улицама. Такође у Микенској улици обишли су радове које изводи ЈКП „Београд пут“ на изградњи нове деонице пута која ће омогућити бољу повезаност тог дела Малог Мокрог Луга.

У улици Николе Груловића са управником погона Звездара ЈКП „Градска чистоћа“ договорено је уклањање оронулог монтажног објекта и сређивања парцеле која је у власништву Градске општине Звездаре.

По пријави грађана обиђена је и дивља депонија иза цркве у Малом Мокром Лугу, при самом обиласку на терену је затечено неовлашћено избацивање шута. Комунални инспектор је легитимисао возача камиона и написао прекршајни налог.

У разговору са директорком ОШ „Владислав Петковић ДИС“, директорка је указала на доста грађевинских проблема са зградом и школским двориштем и замолила надлежне да школи изађу у сусрет и помогну колико могу, такође је договорено са управником погона Звездара ЈКП „Градска чистоћа“ да се из школе однесе велика количина накупљеног отпада и других секундарних сировина.

Грађани су са представницима Општине Звездара разговарали о најзначајнијим питањима за ова насеља и изразили задовољство због спремности руководстава ГО Звездара да саслуша грађане и да на терену разговара са њима о проблемима са којима се суочавају.