Изложба „Од малих ногу” резимира рад Креатополис арт студија од септембра 2021. до јуна 2022. године и могуће је погледати је од 15. до 30.6.2022. у Библиотеци „Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

 

Као и до сада, менторке овог атељеа, Милица Весић и Јана Растегорац Вукомановић, одабиром и распоредом радова наглашавају колико је битно неговати креативност од самих почетака њеног испољавања. Већина уметника у својим зрелим фазама и даље црпе идеје и инспирацију из свежине дечјег приступа. Тако и код полазника Креатополис арт студија видимо како  сличне ликовне технике (оловка, угаљ, темпере, акрил, пастел, колаж) на различите начине доживљавају и користе у различитим развојним стадијумима.

 

Посматрача на овој изложби чекају први цртачки експерименти изразито надарених предшколаца, али и изузетно технички и идејно разрађени радови старијих школараца и гимназијалаца. Посебан акценат изложбе су разигране слике у облику музичких инструмената и маски, које су осмислили и направили ученици млађих разреда основних школа.