Отворено пливалиште на „Олимпу“ у суботу, 6. августа обишао је градоначелник Београда , са сарадницима из градске и општинске управе.

Том приликом је изјавио да су, доласком на власт затекли веома лоше стање београдских базена, коју је најбоље одсликавало стање на „Ташу“ са кровом који се обрушавао.

Осим „Олимпа“, који је заблистао у пуном сјају, обновљен је и „Милан Гале Мушкатировић“, што ће уз реконструкцију базена „11 април“ наредне године, донети рекреативцима и спортистима довољно могућности за бављење спортом – истакао је градоначелник.

Реконструкција пливалишта на „Олимпу“ обухватила је изградњу 4 потпуно нова базена, са раздвојеним системима за пречишћавање воде. Димензије базена су значајно повећане: ватерполо базен 21×33 висине 2м, рекреативни базен 14×18м висине 1.2м, непливачки базен 15x 28м висине 1.2м са воденим атракцијама и базен за децу 15×7.5м висине 60 цм. Нови базени прилагођени су потребама особа са инвалидитетом, јер имају платформу за улазак у воду. Кoмплекс базена опремљен је и новим системом озвучења и расвете, укључујући и подводна светла, урађни су нова ограда и систем видео надзора. За израду „корита“ базена први пут код нас је коришћен инокс, а за просторе око базена композитни материјали на бази дрвета и пвц-а, који спречавају клизање и повреде.

Изграђено је 50 паркинг места, 29 свлачионица и 11 тоалета, од којих је по један за особе са инвалидитетом, лекарска амбуланта, 500 гардероба, 304 касете за одлагање личних ствари, 2 кафеа, 110 лежаљки, 40 сунцобрана и 19 тушева.