Градска општина Звездара је добила 50 000 заштитних маски као донацију кинеског града Ђинјуна у борби против пандемије изазаване вирусом Корона.

Тим поводом заменик председника ГО Звездара Виолета Филип  са руководством је 8. маја у Општини примила привредника са Звездаре, Зоу Јунјонга власника привредног друштва „Панда”, захваљујући чијем посредству је ГО Звездара добила ову вредну донацију.

Догађају су и име ГО Звездара присутвовали чланови општинског Већа Роберт Милићевић, Душан Игњатовић, Срђан Ђукић, Владан Јеремић и Милош Стојилковић, као и заменик начелника Управе ГО Звездара Горан Р. Јевтић.

Виолета Филип и Роберт Милићевић су у име ГО Звездара захвалили Зоу Јунјонгу и граду Ђинјуну на овој донацији која пуно значи Општини и истакли да је ово још један резултат добре сарадње Републике Србије и Народне Републике Кине, као и сарадње ГО Звездара са кинеским градовима.

Они су Зоу Јинјонгу уручили писмо упућено Ванг Џенг Феију, градоначелнику Ђинјуна у коме му се ГО Звездара и руководство Општине лично захваљују на упућеној хуманитарној помоћи у виду 50.000 заштитних маски, коју је Звездари упутио у најтежој ситуацији по Републику Србију проузроковану вирусом Корона.

Писмо-захвалница је упућено градоначелнику Ђинјуна са надом да ће заједничком борбом Народне Републике Кине и Републике Србије у што краћем периоду бити превазиђене последице проузроковане вирусом Корона и са надом да ће везе Градска општина Звездара са Ђинјуном, у области економије, привреде, културе, спорта и науке, бити још интензивније.