Градској општини Звездара је у суботу 1.12., на традиционалном BELhospice добротворном балу који је одржан у хотелу „Хајат Риџенси Београд”, уручена плакета за несебичан допринос и подршку оснивању првог BELhospice центра за палијативно збрињавање онколошких пацијената у Србији. Награду је у име Градске општине Звездара примио Мирослав Мариновић, члан Већа ГО Звездара.

Балу су присуствовали амбасадори Белгије, Аустралије, Канаде и Велике Британије, као и Ненад Нерић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

На овогодишњем балу представљени су резултати рада BELhospice центра, као и друге развојне иницијативе и промовисање палијативног збрињавања у Србији, проширивање на друге регионе, као и нова услуга Дневног центра првог хосписа. Овом приликом, поред Градске општине Звездара, BELhospice плакете додељене су и другим компанијама и појединцима који су дали посебан допринос раду BELhospice центра.

Уз подршку представника дипломатског кора, корпоративног сектора, као и бројних појединаца прикупљено је 74.000 евра које ће бити усмерене на наставак пружања бесплатних услуга палијативног збрињавања онколошким пацијентима и члановима њихових породица кроз 1.000 кућних посета и у Дневном центру првог хосписа у Србији.