Председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић и заменик председника Предраг Веиновић су у петак, 8.11.2017, у име Градске општине Звездара, потписали Протокол о сарадњи са кинеским градом Нантонг Схи, који је потписао Ма Xiaoping:, потпредседник Градског комитета.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић је поздравио делегацију града Нантонг Схи коју је предводио Ма Xiaoping са сарадницима и истакао да му је „част и задовољство што имамо прилику да примимо делегацију из наше братске Републике Кине. Наше две земље везује добро пријатељство, надамо се да је ово само наставак сарадње. Желимо да отворимо врата сарадње пријатељима из Нантонга и надамо се вашој подршци да та сарадња буде што боља”. Милош Игњатовић је упознао госте из Кине са подацима о Градској општини Звездара.

Ма Xiaoping је рекао да је веома почаствован што је у делегацији која је посетила Звездару и захвалио на топлом дочеку, а након тога је представио град Нантонг говорећи о географском положају, броју становника и специфичностима овог града (добро образовање, спортски успеси, култура, безбедност, као и највише старих људи преко 100 година). Он је истакао да је за Кину Србија веома важан партнер, и да је све више области у којима се сарадња продубљује, као и сарадња у оквиру Иницијативе 16+1  и упутио je позив председнику ГО Звездара да са сарадницима посети Нантонг.

Заменик председника ГО Звездара Предраг Веиновић је истакао блискост са кинеским народом и рекао да на Звездари постоје школе у којима се учи кинески језик. У том смислу, била би значајна сарадња између Звездаре и града Нантонг Схи-између школа, медицинска нега, добра сарадња у трговини..

У потписаном Протоколу о сарадњи дефинисано је да: Градска општина Звездара и град Нантонг Схи у складу са принципима традиционално добрих дипломатских односа између Републике Србије и Народне Републике Кине , у циљу јачања и промоције међусобних односа, активно ће сарађивати у области привреде, трговине, образовања, науке и технологије, културе, уметности, омладине, спорта, заштите животне средине, здравства и осталим областима од заједничког интереса. Стране потписнице, изражавају намеру да у наредном периоду, успоставе ближу сарадњу поводом питања која су од заједничког интереса.

 У име Градске општине Звездара састанку са делегацијом града Нантонг Схи присуствовали су и: Александара Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, Роберт Милићевић, члан Већа ГО Звездара и Јелена Папић, шефица Кабинета председника ГО Звездара, са сарадницима.