Градска општина Звездара је 27.9.2016. године у Нишу, као пример добре праксе, учествовала на Инфо-данима које је организовао Савет Европе у циљу презентације пакета подршке за унапређење функције управљања људским ресурсима у локалном самоуправи и тиме мотивисала јединице локалне самоуправе да се пријаве за имплементацију пакета.

Пакет подршке заједнички финансирају Еврипска унија и Савет Европе, а спроводи га Савет Европе у Републици Србији, у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.

Градска општина Звездара је као пример добре праксе представила своја искуства у имплементацији пакета подршке „Унапређење функције управљања људским ресурсима”, спроведеног 2012. године, као Програм подршке општинама MSP IPA 2007, у оквиру компоненте 3 (административна ефикасност).

Да подсетимо, овај пројекта био је оцењен као један од најбољих пројеката у 2012. години, због чега је био презентован и на 40-тој редовној седници Скупштине СКГО.

Ивана Вујадиновић је, као заменик координатора пројектног тима Градске општине Звездара 2012, у Нишу представила искуства из ГО Звездара приликом имплементације пакета подршке.

Осим Ниша, Градска општина Звездара ће представити своја искуства и на инфо-данима који ће бити одржани 28.9. у Новом Саду, 29.9. у Крагујевцу и 30.9. у Београду.