Градска општина Звездара и Хуманитарно удружење „Тројка“, у сарадњи са Домом здравља „Звездара”, Клиничко-болничким центром „Звездара“ и Центром за едукацију и истраживање здравља Београд, у циљу обележавања Националне недеље промоције дојења од 1. до 7. октобра, организује низ догађаја којима жели да допринесе подизању свести појединца и друштва о значају дојења као и истицању улоге породице у промоцији здравог родитељства. Улаз је слободан за све заинтересоване.

Кроз интерактивну радионицу, округли сто и трибину, труднице, породиље, родитељи и сви који имају у плану заснивање породице имаће јединствену прилику да размене искуства и стекну нова сазнања на тему промоције и подстицаја дојења, како постати добар родитељ и колико је важна улога породице.

О утицају примене Циљева одрживог развоја на динамику породичног живота говориће проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику.

На овај начин ће Градска општина Звездара, здравствене установе и удружења са њене територије, подржати иницијативу Министарства здравља и Секретаријата за здравство Градске управе Града Београда да јавности приближи циљеве и активности утврђене Уредбом Владе РС о Националном програму подршке дојењу, породичној и развојној нези новорођенчета.

Догађаји на Звездари којима ће бити обележена Национална недеља промоције дојења:

Уторак 1. октобар 2019. (од 12 до 14  сати)-Дом здравља „Звездара“,Олге Јовановић 11

Радионица „Улога патронажне сестре у промоцији дојења“

Среда 2. октобар 2019. (од 12 до 14 сати)-Клиничко болнички центар „Звездара“, Прешевска 31

Округли сто „Подстицај и припрема за дојење“

Четвртак 3.октобар 2019. (од 17 до 19 сати)- Градска општина Звездара, Булевар краља Александра 77

Трибина „Родитељство и дојење“

Уводно предавање:

Проф. др Славица Ђукић Дејановић,

министарка без портфеља задужена за популациону политику