Традиционални хуманитарни базар у ОШ „Вељко Дугошевић“ под слоганом „Срце се нема да се има, срце се има да се да свима“ ће се одржати у суботу, 3. јуна 2023. године, од 10 до 13 часова, у дворишту школе.

 

Ученици, наставници и родитељи ове школе годинама уназад показују како треба да функционише једна школа, како треба да сарађују главни актери у образовању, уз подршку локалне заједнице и познатих личности, и које вредности једна заједница треба да развија и негује. Заједнички. Свако има своју улогу и сви су посвећени настојању да удруженим снагама и креативношћу организују хуманитарни догађај са главним циљем да прикупе средства као део подршке другарима којима је помоћ потребна, али и примером граде вредности међусобне бриге, поштовања и племенитости.

 

Ове године ће бити организован богат музички програм, ликовна изложба и продајна изложба слика из донације родитеља, спортске игре, оријентиринг, сурвајвер финале. У „Базар кафићу“ ће, као и претходних година, моћи да се пробају породични слани и слатки специјалитети и попије најбоља кафа у граду.  На продајним штандовима ће моћи да се купе честитке, накит, цртежи, пињате, књиге, играчке, украсне кутије, обележивачи за књиге и други креативни предмети, али и џемови и слатка настала у звездарским породичним кухињама.

 

Водитељи програма су ученици школе који су изабрани на организованој аудицији, уз подршку познатих глумаца Андрије Милошевића, Иване Зечевић, Милана Калинића, Милоша Ђуричића и Исидоре Грађанин. Музички део програма ће наступом обогатити сопран Српског народног позоришта Наташа Тасић Кнежевић и ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“, а спортске програме боксер Марко Николић и учесници сурвајвера Стефан Невестић и Нађа Ерић.

 

Савет родитеља ОШ „Вељко Дугошевић“ ће угостити представнике Општинског савета родитеља Градске општине Звездара и позива све грађане Звездаре да се прикључе.