Јубиларни 10. хуманитарни базар у ОШ „Вељко Дугошевић“ биће одржан у дворишту школе у суботу, 1. јуна од 10 до 13 сати, под слоганом „Кад се мале руке сложе све се може, све се може“. Улаз на базар је 200,00 динара, а сав приход намењен је за лечење ученика 3. разреда  Павла Тасића.

 

Гости на базару су глумци Анђелка Прпић, Клара Хрвановић и Андрија Милошевић, писци Јована Гмијовић и Бојан Љубеновић, док је специјални гост је Љубивоје Ршумовић.

 

Ове године ће на постављеној бини током трајања базара наступати ученици, а писци ће потписивати књиге за децу. У фискултурној сали школе и на спортским теренима одвијаће се спортске игре, а биће постављени и штандови, као и „Базар кафић” у коме ће посетиоци моћи да се освеже.

 

Новчана средства која се прикупе на базару намењена су за лечење Павла Тасића (2013.) који је превремено рођен са свега 1.200 грама и који је услед компликација доживео сепсу и крварење у мозгу, што је узроковало спастичну квадриплегичну церебралну парализу.

Након операције која је обављена у Сент Луису, да би Павле напредовао потребни су континуирани третмани који изискују велике суме новца које превазилазе финансијске могућности породице, па се овим путем моле сви људи добре воље да помогну Павлу својим донацијама, јер свака донација за Павла је један корак ближе циљу како би напредовао и живео животом својих вршњака.

Средства су му потребна за операцију, физикалне терапије, хипотерапије, делфинотерапије, ортопедска помагала, третмане у хипербаричној комори, рехабилитације, логопедске и дефектолошке третмане.

 

За Павлове прве кораке! Будимо хумани!

 

Помозимо Павлу!