У организацији Удружења ,,Звезде за Звездару“, уз подршку Градске општине Звездара, у Основној школи „Ћирило и Методије” приводи се крају хуманитарни турнир у малом фудбалу, чији je циљ прикупљање средстава за лечење двоје  тешко оболеле деце са општине.

За ту акцију одазвале су се 24 екипе, са читаве територије Града Београда, које су подржале акцију да се деца излече од опаке болести.

Повод за одржавање турнира баш на терену  Основне школе „Ћирило и Методије”, која се налази у Учитељском насељу јесте и обнова дела инфраструктуре. Реконструисане су школске свлачионице, око дворишта је подигнута квалитетна дренажа и постављено ново осветлење. Осим тога, школски терен намењен за извођење наставе физичког васпитања пресвучен је новом асвалтном подлогом и проширене су постојеће мини-трибине. Постављени су нови рукометни голови, а после завршетка турнира 4. јула, биће инсталирано шест кошева за извођење наставе.

Хуманитарној акцији одазвало се и низ привредника и успешних организација, као и познате личности са општине Звездара, који својим прилозима омогућавају да се прикупе знатна средства, која ће бити уплаћена за лечење деце у иностранству.

На крају турнира планирано је да се приреди свечана приредба, а том приликом биће уручене и захвалнице и признања за дародавце и учеснике двонедељне хуманитарне акције.

Целу акцију подржала је и Комисија за футсал Фудбалског савеза Србије (ФСС) која је омогућила својим интернационалним судијама Николи Алексићу и Николи Рабреновићу да цео турнир прође у спортском и витешком надметању.

Занимљиво је, такође, да турнир из вечери у вече прати бројна публика из Учитељског насеља, па су трибине попуњене до последњег места.

Синоћ су почеле елиминационе борбе у осмини финала. Постигнути су следећи резултати:

Кафе газдарица – Борат 3:1 (3:0)
Тринидад и Тобаго – КМФ Миријево 6:0 (1:0)
КМФ Гроцка – Тик карпет 3:6 (3:0)
Зверине – Нова адреса, пеналима 2:0, рег. 2:2 (2:0)
ВД Конкорд вест – СЗР Миловановић,  пеналима 3:2, рег. 4:4 (3:3)
Другари – Коњарник 1:3 (1:1)
КМФ Интелектуалац – Учитељско 2:0 (0:0)
Синтезис – Максбет Само право 6:1 (3:0)