У организацији удружења грађана “Млади за Србију“, а уз подршку општине Звездара на отвореним теренима спортског центра Олимп одржана је манифестација „Инклузивне дечије игре без граница“. Заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић свечано је отворила манифестацију.

– Овај догађај повезује најмлађе који свој таленат, рад и труд желе да покажу нама старијима на најлепши могући начин, кроз игру, песму и, пре свега, радост – рекла је Андреа Радуловић на отварању и додала да су деца будућност, што је разлог да негујемо и поштујемо њихова хтења и жеље.

Окупљене су поздравили и председник општине Звездара Милош Игњатовић, и директор СЦ „Олимп”Славиша Дамјановић, који су оценили да ова манифестација која за циљ има несметану инклузију деце без родитељског старања, деце са инвалидитетом и деце са посебним потребама у друштво, треба да постане традиција.

У културно-уметничком делу програма, посетиоце су забављали Вокално-инструментална група младих са аутизмом „Небоград“, Дечја рок група „Мастербластер”, мажореткиње, а изведени су још и плес задовољства и ватромет.

По завршеном такмичењу проглашени су победници и додељена је захвалница донаторима, спонзорима и пријатељима манифестације.

Додељене су и награде за победнике у свим дисциплинама – двомесечне бесплатне школе пливања, кошарке, атлетике, одбојке, тениса и других спортова, као и програм за особе са инвалидитетом „Олимп”.