У шалтер сали Општине Звездара у суботу 26. марта у 12 сати заказано је отварање дводневне изложбе минијатурних амбијената Гордане Станојевић. Изложбу је подржала Градска општина Звездара.

 

Филигрански радови су резултат трагања за решењима како од разноврсних материјала направити минијатурни намештај, дневне и спаваће собе, дворишта и прозоре са мушкатлама, славску трпезу и недељни ручак. Стално се усавршавајући, ауторка је од хобија „добацила“ до праве уметности у којој ужива њена публика преко фејзбук странице где има преко пет хиљада пратилаца.

 

Предстојећег викенда, од 12 до 20 сати суграђани ће моћи да уживају у овим минијатурама које су својеврсни времеплов кроз године које су прошле, када су креденци, смедеревци, чипкане завесе, хоклице и урамљени гоблени били обавезан амбијент у већини домова. Са Горданиних минијатура можете осетити носталгију, топлину дома и породице и времена које је спорије пролазило, а ми имали више времена за дружење и разговор уз кафицу, ситне колаче и слатко.

 

Гордана своје радове радо поклања али и израђује према наруџбини.