Изуложба плаката под називом „Поручи и прими поруку“ са прошлогодишње манифестације „Дани сениора на Звезедари 2015“, после излагања у Галерији „Миљковић”, Геронтолошком центру Београд, домовима за старије на Карабурми и Вождовцу и градским оопштинама Чукарица и Вождовац, наставља своје путовање и ширење идеја културе старења о хуманој и достојанственој старости и поштовању старијих људи и старења.

Циљ изложбе је да утиче на промену свести појединаца да старост и пензионерски дани треба да буду време поштовања, активности, дружења и међугенерацијске размене знања, искуства и идеја уместо пасивности, досаде и депресије.

Током маја месеца петнаест плаката са порукама наших суграђана свих генерација, које су плакатирали у различитим техникама волонтери Волонтерског сервиса Звездаре, изложени су у холу Зуботехничке школе, улица Станка Враза 63 на Звездари.

Плакати су инспирисали ученике ове школе да и сами у „Књизи утисака“ упишу своје поруке намењене бакама и декама, али и својим вршњацима како би најстарији суграђани живели лепше и боље у пензионерским данима.

После излагања у Зуботехничкој школи, до наредних „Дана сениора на Звездари“ изложба наставља своје путовање у неку од звездарских школа а потом даље, где год и докле год за њу буде исказано интересовање и добродошлица.