Првог такмичарског дана 2. отвореног првенства Африке, српски репрезентативац, у класи К44 до 75кг, Никола Спајић је био одличан у четвртфиналној борби против такмичара из Гане, остваривши потпуну доминацију и победу резултатом 24:5.

Освојивши срца публике која га је бодрила током целог такмичарског дана, Никола Спајић је остварио победу и у полуфиналној борби против такмичара из Марока резултатом 11:10.

У финалној борби изгубио је, од далеко искуснијег такмичара из Шпаније резултатом 15:4 и освојивши сребрну медаљу, обезбедио прве бодове за Србију на Параолимијској листи.

Другог такмичарског дана, наступала је Дејана Бачко у класи К44 до 49кг. Услед немогућности да заврши полуфиналну борбу, Дејана је окончала такмичење освојивши бронзану медаљу у категорији К44 до 49кг и златну медаљу у категорији К41 до 49кг.

Уз наше борце био је тренер Милан Дивовић, који се побринуо да се наши шампиони адекватно одморе и припреме за мечеве.

„Честитам целокупном тиму на храбрости и залагању. Србија је богатија за 3 нове медаље, златну, сребрну и бронзану, као и прве бодове на Параолипијској листи. Изузетно сам задовољан постигнутим резултатима, а екипу очекује још припремних такмичења, које ће, надам се, бити крунисана медаљама са Европског и Светског паратеквондо шампионата у септембру и октобру 2017.године“ рекао је генерални секретар Српског паратеквондо савеза, Бојан Тодоровић.

Председник Српског паратеквондо савеза, мр Миодраг Пешић, изјавио је да ће се потрудити да се нашем тиму обезбеде сви потребни услови за учешће на отвореним континенталним првенствима, како би такмичари освојили довољан број бодова и обезбедили учешће на Параолимпијским играма у Токију 2020. године.