Јавна презентација пројекта „Одрживи повратак – подршка и оснаживање“ биће одржана у четвртак, 22.11. у 11 сати у ГО Звездара, Булевар краља Александра 77, сала на 1. спрату.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније посредством Делегације Еврпоске уније у Републици Србији, који спроводи Дански савет за избеглице са градом Крагујевцем и организацијама „Божур” и „Свети Спас”.

Пројекат се реализује у блиској сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, као и са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије.

Општи циљ пројекта је подршка одрживом повратку интерно расељених лица заинтересованим за повратак на КиМ  и промовисање социјалне и економске стабилизације. Реализација пројекта почела је у јулу 2018. и трајаће до маја 2020. године.

Пројекат је део ширег програма „ЕУ подршка одрживим решењима за интерно расељене и реинтеграцију повратника“ који финансира Европска унија посредством Делегације Европске уније у Републици Србији, чија вредности износи  5.650 000 евра.

Учесници: представници Канцеларије за Косово и Метохију Републике Србије; Градске општине Звездара; Града Крагујевца;  УНХЦР-а; ИОМ Косова; Данског савета за избеглице; представници организација „Божур” и „Свети Спас”.

Тема:   Презентација пројекта Данског савета за избеглице и пружање инфорамција о расположивој помоћи  интерно расељеним лицима при повратку на КиМ.