Комисија за избор корисника за доделу средстава намењених доходовним активностима интерно расељених лица и повратника (у даљем тексту: Комисија), формирана у оквиру пројекта „Бољи услови за живот интерно расељених лица и повратника на Звездари“ финансираног од стране Европске уније (уговор број 2018/397-341), упућује јавни позив за доделу помоћи повратницима са територије ГО Звездара у виду опреме и материјала за покретање, развој и унапређење доходовних активности (у оквиру пројекта финансираног од стране ЕУ)

Право на помоћ могу да остваре појединци и породице повратника на територији ГО Звездара, како би покретањем или унапређењем сопственог бизниса побољшали услове живота.

Помоћ је једнократна и бесповратна и одобрава се у опреми (алату) за побољшање услова живота Корисника, кроз доходовне активности у максималном износу до 2.000 евра (двехиљадеевра) без ПДВ-а (у динарској противредности по пројектном курсу) по породичном домаћинству Корисника. Финансијска средства обезбеђена за овај јавни позив су  максимална вредност за 2 пакета опреме (алата).

Образац за пријаву се преузима на инфопулту Градске општине Звездара (Булевар краља Александра бр.77 ) или у канцеларији 307 на 3 спрату ГО Звездара (код повереника) или у МЗ „Мали Мокри Луг”, МЗ „Велики Мокри Луг” и МЗ „Миријево”, радним данима од 7:30 до 15:30, а може да се преузме и у прилогу овог текста.

Рок за достављање захтева је 22. новембар 2019. године до 15:30 часова.

Ово је део активности на пројекту, који финансира Европска унија у укупном износу од око 283.000 евра, а спроводи га Градска општина Звездара у партнерству са Удружењем „Завичај“. Циљ пројекта је помоћ у унапређењу услова становања интерно расељених лица и повратника са Звездаре кроз доделу пакета грађевинског материјала,  али и економско оснаживање кроз подршку самозапошљавању, започињању или ширењу сопственог бизниса.

Текст јавног позива и образац за пријаву можете преузети овде:

Javni poziv REA, 6.11.2019

Obrazac za prijavu REA, 6.11.2019.