Градска Општина Звездара објављује позив за учешће на 13. манифестацији „Летњи позоришни дани на Олимпу“ која ће бити одржана у августу 2021. године.

„Летњи позоришни дани на Олимпу“ су традиционална манифестација ревијалног карактера која се одржава сваке године током последње недеље августа месеца под покровитељством Градске општине Звездара, а у сарадњи са СЦ „Олимп-Звездара“.

Манифестација се одржава на Летњој позорници са амфитеатарским гледалиштем СЦ „Олимп-Звездара“. Представе се играју од 18:30 часова.

За учешће се могу пријавити професионална позоришта, независне позоришне трупе и остали облици позоришних продукција које на свом репертоару имају представе за децу и младе.

Током манифестације се изводи седам представа за децу узраста од 4 до 10 година.

Представа којом се конкурише за учешће на манифестацији треба да буде едукативно забавног карактера, да у представи учествује више од двоје глумаца и да траје између 45 и 60 минута.

Представе изводе искључиво позоришта/позоришне трупе које поседују сопствене костиме и сценографију, сопствену технику за озвучење и сами ангажују мајстора тона.

Не могу се изводити представе које су  приказиване претходне три године у оквиру манифестације Летњи позоришни дани на „Олимпу“.

Комисија за манифестације ГО Звездара разматра све приспеле пријаве  и на основу  примерености садржаја позоришног остварења узрасту, педагошке вредности позоришног остварења и његовог уметничког домета, понуђене цене и расположивих средстава у буџету, већином гласова присутних чланова одлучује о избору представа које ће бити изведене.

Попуњен пријавни формулар и сав материјал треба послати најкасније до  31. маја 2021. године мејлом на адресу: kultura@zvezdara.org.rs

За све информације на располагању Вам je број телефона: 3405 625

У Београду, 17.05.2021.г.

У прилогу:

Јавни позив

Пријава за учешће